Concurs de fotografie: Eu iubesc patrimoniul cultural

23 Oct 2014

După cum știți, Mircea Diaconu a fost desemnat ca raportor din partea Comisiei de Cultura și Educație a Parlamentului European pe tema “Spre o abordare integrată a patrimoniului cultural european”.

Una dintre prioritățile identificate de acest raport este încurajarea implicării comunităților locale în protejarea și valorificarea patrimoniului. Pentru a ilustra acest fenomen, Mircea Diaconu lansează concursul de fotografii “EU IUBESC PATRIMONIUL CULTURAL”, care se adresează atât fotografilor profesioniști cât și amatorilor. Doritorii vor trebui să realizeze fotografii care să surprindă relația dintre oameni și patrimoniul cultural.

Pentru început, fotografiile selectate vor fi găzduite pe această pagină existând și posibilitatea realizării, ulterior, a unei expoziții itinerante.

Așteptăm contribuțiile voastre până la data de 21 noiembrie 2014, la adresa de e-mail mircea.diaconu@europarl.europa.eu, cu subiectul “Concurs foto patrimoniu”.


Regulament:

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica termenii de desfășurare a concursului fără o notificare prealabilă, orice modificare fiind anunțată pe site-ul concursului www.mirceadiaconu.eu

Pentru înscriere se vor comunica datele reale de identificare: numele, prenumele, adresa de e-mail, localitatea de reședință, numărul de telefon. Organizatorul va considera în mod automat că înscrierea cu datele participantului și transmiterea fotografiilor reprezintă acordul cu regulamentul concursului.

Se vor transmite maximum 10 fotografii cu rezoluția minimă de 2800×2100 px, format jpeg. Imaginile vor fi însoțite de o scurtă descriere. Fotografiile pot face parte dintr-o serie sau pot fi individuale, alb-negru sau color, fără ramă și fără să conțină vreun watermark.

Participantul își asumă răspunderea publicării imaginilor cu persoane private, el fiind unic responsabil pentru orice consecințe de natură juridică, directe sau indirecte, care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs. Organizatorul își rezervă dreptul de a refuza fotografiile care au un conținut inadecvat prezentării într-un spațiu public.

Fotografiile câștigătoare vor fi promovate pe pagina de internet www.mirceadiaconu.eu și pe pagina de facebook.


Drepturi de autor

Participanții la concurs trebuie să fie proprietarii tuturor drepturilor asupra fotografiilor înscrise în concurs. Ei își asumă întreaga responsabilitate asupra originalității, dreptului de folosire și conținutului fiecărei lucrări. Organizatorul nu își asumă responsabilitatea cu privire la eventuale încălcări ale dreptului de autor, aceasta revenind în mod exclusiv celui care a trimis fotografia.

Participanții păstrează drepturile de autor asupra tuturor lucrărilor trimise spre jurizare.

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi aceste imagini cu scopul promovării implicării comunităților locale în protejarea și valorificarea patrimoniului, astfel:
– în materiale tipărite sau electronice
– prin prezentarea de fotografii selectate în cadrul unei expoziții itinerante.

Fotografiile tipărite rămân la organizator, care le va putea expune ori de câte ori va dori, fără a fi nevoie să ceară permisiunea proprietarului de drept, dar numai împreună cu numele fotografului și o scurtă descriere a fotografiei respective.