Conferință de presă la Sighișoara

11 Feb 2015

Europarlamentarul Mircea Diaconu, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, va susține vineri, 13 februarie, la ora 14.00, o conferință de presă la sala de conferințe a Hotelului Binder Bubi, din Sighișoara (str. Nicolae Balcescu, nr. 8), unde va prezenta câteva dintre preocupările actuale ale forului legislativ european în domeniile cultural–patrimonial și educațional.

Mircea Diaconu va aborda, de asemenea, problematica accesării fondurilor europene pentru realizarea unor proiecte din domeniul patrimoniului cultural și va discuta despre oportunitatea introducerii municipiului Sighișoara și a unor importante obiective din împrejurimi în cadrul unor circuite cultural-turistice de interes european.

Pe parcursul întâlnirii sale cu presa, eurodeputatului i se vor alătura reprezentanți ai autorităților locale, între aceștia aflându-se și domnul Ioan Iulian Sîrbu, consilier local al municipiului Sighișoara, care la începutul lunii decembrie 2014 a participat, în calitate de invitat al lui Mircea Diaconu, alături de alți 13 operatori culturali din România, la două sesiuni de informare pe tema finanțărilor europene pentru proiecte din domeniul patrimoniului cultural, activități care au avut loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles.