Conferința internațională «Cultura unește Comunitatea»

29 Sep 2017

Cultura și patrimoniul fac parte mai mereu din discursurile și protocoalele oamenilor politici și guvernelor naționale. Ce păcat că acest nivel de interes și de respect nu se oglindește așa cum ar trebui și în bugetele aferente culturii! România are foarte mult de pierdut din acest motiv. Spun asta fiindcă eu cred că drumul cel mai sigur și mai scurt pe care ar trebui să mergem pentru a ne îmbunătăți imaginea și pentru a dobândi statutul politic pe care îl merităm în Uniunea Europeană este cel prin care punem în valoare punctual cultura și patrimoniul românesc.

Despre asta a fost vorba la conferința internațională «Cultura unește Comunitatea» organizată la Timișoara, de Comisia pentru politică socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură, a Comitetului European al Regiunilor, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Primăria Comunei Dudeștii Noi. O conferință la care am avut onoarea și plăcerea de a fi și eu prezent astăzi, 29 septembrie 2017.

În cadrul evenimentului au avut loc dezbateri despre cum poate fi cultura actuală un motor de creștere economică sustenabilă, dar și un mijloc de asigurare a coeziunii sociale, în contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.