Continuă stagiile la Cabinetul europarlamentarului Mircea Diaconu

14 Jan 2015

Tinerii valoroși, care merită să li se acorde șansa afirmării și doresc să facă parte, ca stagiari la Parlamentul European, din echipa lui Mircea Diaconu, sunt în continuare în atenția europarlamentarului independent.

Cea care își va începe stagiul la Bruxelles pe data de 1 februarie 2015 este Maria-Simina Dulamă, licențiată a Facultății de Limbi Străine a Universității București. În vârstă de 25 de ani, Maria-Simina are un master în Cultură și Limbajul Organizațiilor Europene, iar în prezent urmează un alt masterat în Etnologie, Antropologie Culturală și Folclor. Pe timpul stagiului ea și-a propus să studieze cele mai importante moșteniri culturale care fac diferența între popoarele din Europa, proiectul pe care dorește să îl realizeze fiind intitulat „Etnologie și folclor în România și Europa rurală”.

„Oricâte schimbări s-ar produce în evoluția unui neam, tradițiile și obiceiurile rămân încă vii și nu își pierd originalitatea”, menționează, atât de frumos, Maria-Simina în scrisoarea de intentie trimisă europarlamentarului Mircea Diaconu. „Obiceiurile, portul popular și folclorul sunt comori inestimabile, care definesc un popor, făcându-l unic, statornic și nemuritor, în ciuda scurgerii timpului. Izvorâte din experiență și înțelepciune de viață, din bucurie sau durere, din năzuințele și dorurile oamenilor, din setea de liniște sau din dragostea pentru frumos, elementele de cultură și tradiție populară transmit valori și creează punți de legătură între generații. Consider că, atât imensul tezaur folcloric românesc, cât și cel european constituie o moștenire de preț, care trebuie promovată și perpetuată din motivație morală și respect pentru cei care au trăit și au muncit pe aceste meleaguri înaintea noastră”, adaugă viitoarea stagiară.

Pe timpul celor trei luni de stagiu Maria-Simina va avea ocazia să ia contact direct cu viața parlamentară din cel mai înalt for legislativ al Uniunii Europene și să desfășoare activitate de cercetare specializată în domeniul ales. Îi urăm succes și să reușească în drumul pe care a pornit în viață!


Nu uitați că înscrierile continuă! Iată condițiile:

Candidații trebuie să trimită un CV și o scurtă descriere a proiectului/lucrării/temei pe care vor să o realizeze, pe adresa: mircea.diaconu@europarl.europa.eu, cu specificația “Concurs Stagiu Bruxelles”. Pot depune aplicații tinerii cu vârsta maximă de 35 de ani, studenți sau proaspăt absolvenți de studii superioare, cu rezultate bune la învățătură. Din motive obiective, stagiile au o durata de trei luni, cu posibilitate de prelungire. Cabinetul europarlamentarului acoperă costurile de deplasare, tur-retur, din țară la Bruxelles și oferă o bursă lunară de 1200 euro, din care stagiarii își vor acoperi cheltuielile cu locuința și masa.

Sub îndrumarea mai-experimentaților asistenți acreditați la cabinetul din Bruxelles al lui Mircea Diaconu, stagiarii au acces la ședințe, documente și evenimente desfășurate în Parlamentul European, pot studia la bibliotecă și la centrul de cercetare pe teme europene și au posibilitatea de a participa la conferințe, consultări publice și acțiuni de promovare. De asemenea, în funcție de tema de cercetare aleasă, stagiarii pot fi puși în legătură, pentru a primi informații specializate, cu oficiali ai Comisiei Europene, ai Consiliului European, cu experți ai Parlamentului European sau cu reprezentanți ai altor organizații internaționale.

Aplicațiile primite până acum se află în baza noastră de date și vor fi analizate în continuare pentru alegerea următorilor stagiari. Având în vedere numărul destul de mare de înscrieri, doar cei selectați vor fi contactați.

Primii doi stagiari la cabinetul lui Mircea Diaconu au fost Camelia Monu, din Pașcani, județul Iași, respectiv Anca Odobleja, din Târgu-Mureș. Proiectul Cameliei s-a intitulat „Conservarea și promovarea patrimoniului cultural al României”, iar lucrarea de cercetare a Ancăi a avut tema “Impactul social al programelor de reinserție pe piața muncii pentru șomeri”.