Despre valoarea neutralității și nevoia apariției DA-ului

6 Nov 2015

Adevăratul examen al acestor momente istorice este dat de președintele României, care are acum ocazia să demonstreze ce înseamnă neutralitatea înaltei funcții pe care o ocupă. Pentru situații de dezechilibru, de alunecări, de incertitudini, este nevoie de președinte, ca un punct fix, care nu se implică în bătălia politică, se prezervă pentru astfel de situații și nu impune sau își dorește anumite culori sau aranjamente politice.

În ultimii ani societatea românească s-a fracționat, existând acum un spațiu al prizonieratului politic, care s-a restrâns din ce în ce mai mult, și un altul, foarte mare, care a fost lăsat liber, fără ofertă politică. Acest din urmă spațiu este cel care se manifestă acum în stradă. Sunt oameni care au refuzat încet, încet, să voteze, să se implice, să accepte… Aici sunt toate opțiunile cu putință, fiecare are un NU al său, fiecare e umilit într-un fel și nu de ieri, de alaltăieri, ci de mai mulți ani.

Oamenii care se simt acum umiliți și refuză orice variantă politică trebuie să aibă posibilitatea să se coaguleze, să se organizeze, să își facă structuri și abia apoi să înceapă să facă curățenie.
Aceasta deoarece adevărata curățenie se poate face doar intrând în arenă, adică în alegeri. Trebuie să apară proiectele, acum e doar NU-ul, trebuie să apară DA-ul. DA-ul înseamnă proiecte, înseamnă soluții de la ei; dacă vrei binele acestei țări, lasă-le spațiu să se organizeze și să participe la alegeri.

 

 

semnatura_jurnal1