EuRoCultura, FESTIVAL DE CULTURĂ ROMÂNEASCĂ ÎN INIMA CAPITALEI EUROPENE

21 Sep 2015

La Bruxelles, toamna începe cu un Festival de Cultură și emoție românească!

La inițiativa lui Mircea Diaconu, în perioada 24-27 septembrie, la Palatul Culturii BOZAR, din Bruxelles (Palais des Beaux-Arts, Rue Ravenstein 23), se va desfășura prima ediție a Festivalului de Cultură Românească EuRoCultura.

Festivalul va debuta pe 24 septembrie, ora 18:30, cu o dezbatere publică găzduită de eurodeputatul Mircea Diaconu: „Cultura Românească în Contextul European”.

Punerea în practică a ideii eurodeputatului de organizare în fiecare an a unei astfel de manifestări în capitala Europei a fost sprijinită de Comunitatea Românilor din Belgia – ROMBEL și de Institutul Cultural Român. Invitat la eveniment, Teatrul Nottara din București va prezenta, pe 24 și 25 septembrie, spectacolele “Aprilie, dimineață” și “Matrimoniale”,  ambele supratitrate în limba franceză.

Sâmbătă, 26 septembrie, de Ziua Europeană a Limbilor, Mircea Diaconu va participa, în cadrul Dialogurilor ROMBEL, la vizionarea filmului Doar cu buletinul la Paris (2015, regizor Șerban Marinescu), activitate care ca acea loc, începând cu ora 17.30, la Institutul Marie Haps (Amfiteatrul A14.01, Rue d’Arlon 14, Bruxelles). În cadrul dezbaterii care va avea loc înainte de vizionarea filmului, eurodeputatul va prezenta și câteva aspecte de actualitate privind abordarea integrată a patrimoniului cultural european, aceasta fiind tema raportului său, recent adotat de Parlamentul European.

Duminică 27 septembrie, virtuozul țambalului Marius Mihalache și formația sa vor susține, în cadrul EuRoCultura, un concert în cadrul căruia vor aborda piese tradiționale, de jazz și pop din repertoriul românesc și internațional.


Programul complet al EuRoCultura poate fi accesat aici.