EuRoCultura

17 Oct 2016

A doua ediție a EuRoCultura s-a încheiat joi seară, la Galeria MB-XL, cu expoziția de pictură a unui tânăr și talentat artist român, Alexandru Cînean. Întregul festival s-a dorit a fi o încercare de promovare, prin cultură, a imaginii României în capitala europeană, la prestigiosul centru cultural Bozar, onorați fiind de oameni de talia lui Pița, Rebengiuc, Râlea, Tomescu și de teatre precum Ion Creangă și Bulandra.

Am inițiat acest proiect în 2015 și sper ca el să devină o tradiție. Am primit un sprijin extraordinar, anul acesta, din partea Institutului Cultural Român Bruxelles, a European Artists Management, a unor organizații românești și oameni de bună credință din Belgia, cărora mă simt dator să le mulțumesc.

Eu sunt convins că EuRoCultura va continua să existe și să crească în fiecare an, până când tot mai mulți vor înțelege, în Europa și în lume, cine suntem și ce putem face.

Amintirea festivalului rămâne pe www.euroculturafest.ro, un site pe care vă invit să-l vizitați, pentru a-i cunoaște pe invitații și partenerii noștri și a vedea ce minunăție de oameni și arte au luminat Bruxelles-ul săptămâna asta.

Aștept cu nerăbdare să ne revedem cu toții din nou la EuRoCultura 2017!

Mircea Diaconu