Festivalul Serile Filmului Românesc

4 May 2016

 

Vă aștept cu drag astăzi 4 mai, începând cu ora 13:00, la Cărturești Iași pentru a deschide festivalul Serile Filmului Românesc așa cum se cuvine, la un ceai, cu multă căldură și oameni frumoși.

Eu nu știu cine sunt cei care au avut ideea și nevoia de a face lucrul ăsta, nu voi ști probabil niciodată cât de greu le-a fost să convingă autorități și competențe de regulă rigide, cum au izbutit să găsească acei câțiva lei fără de care nu se aprinde lumina, dar fără ei nu s-ar fi întâmplat nimic. Îi admir, îi prețuiesc, de abia aștept să-i cunosc.

Pe de cealaltă parte, adică a sălii, veți fi mult mai mulți. Și iarăși nu pot să nu spun că fără dvs în sală, nimic nu ar fi posibil. Același respect și aceeași dragoste de la mine pentru oricine intră într-o sală de teatru sau cinema în aceste vremuri.

Sunt fericit că undeva în colțul zgomotului general cineva simte, cineva se emoționează, cineva își aduce aminte. Și dacă, la Iași, în aceste patru zile de film românesc vechi și nou va fi așa, voi fi fericit.

 

semnatura_jurnal