Înscrieri pentru Premiile Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra

16 Sep 2016

Suntem, până la 1 octombrie, în plină perioadă de înscriere în competiția pentru ediția 2017 a Premiilor Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra, acordate de Comisia Europeană, în parteneriat cu organizația Europa Nostra.

Aceste premii anuale sunt menite să stimuleze creativitatea și inovația, dar și să onoreze realizări remarcabile în domeniul patrimoniului cultural european, recunoscându-se astfel excelența, dedicația și contribuțiile arhitecților, experților culturali, voluntarilor, școlilor, meseriașilor, comunităților locale, proprietarilor de clădiri de patrimoniu.

Premiile vor fi acordate unui număr de 30 de proiecte și inițiative grupate în patru categorii: conservare, cercetare, excelență și educație.
Șapte dintre proiecte vor primi Marele Premiu, care va fi în valoare de 10.000 €.

România s-a aflat printre câștigători cu proiectul de restaurare a frescelor mănăstirii Dragomirna, din județul Suceava (2014, la categoria conservare), restaurarea mănăstirii Golia, județul Iași (2012, categoria conservare). Au mai primit premii de excelență, pentru implicare în dezvoltarea, protejarea și îmbogățirea patrimoniului cultural, Paraschiva Kovacs, din Satu Mare (2012, marele premiu) și Hans-Christian Habermann, din Sibiu (2011).

În 2010 a fost acordat municipiului Sibiu un premiu, la categoria educație, pentru un proiect care viza conștientizarea publicului cu privire la valoarea deosebită a Muzeului Național Brukenthal.


Invităm, așadar, pe toți cei interesați, să se înscrie în competiție!

Europa Nostra Heritage Awards

Cereri de proiecte 2017