Întâlnire la Bruxelles: Societatea civilă are nevoie de organizare

17 Nov 2015

S-a tot discutat în ultima perioadă, în România, despre societatea civilă. Eu continui să insist asupra nevoii de organizare a societății civile. Este imposibil să se facă o schimbare reală, de orice natură, fie ea politică, socială sau culturală, fără o coagulare eficientă a acestei societăți civile, tot mai activă în România.

 

Am invitat la Bruxelles, zilele trecute, un grup de cetățeni din Județul Argeș care, organizându-se, au reușit să se opună cu succes construirii unei micro-hidrocentrale pe râul Bratia, pentru a apăra natura. Am făcut cunoscută povestea lor în cadrul unei conferințe pe această temă la Parlamentul European, precum și în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai societății civile românești din Belgia, unde s-a discutat despre protejarea mediului în România, despre excesul de birocrație și despre nevoia de modernizare a țării, despre numărul mare al românilor plecați de acasă, dar și despre dorința multora dintre aceștia de a reveni în țară.

 Ne dorim conectarea diasporei cu România. Astfel de întâlniri și contacte sunt extrem de utile și pentru unii și pentru alții, pentru ca imaginea asupra situației din România să fie una cât mai reală.

semnatura_jurnal