La Parlamentul European, muzica clasică și poezia – sub “bagheta” lui Mircea Diaconu

2 Oct 2014

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de cultură și educație, cunoscută și sub denumirea prescurtată de CULT, europarlamentarul Mircea Diaconu a început demersurile pentru constituirea unui intergrup pe teme culturale, cu orientare specială pe subiecte legate de muzică clasică și poezie.

În urmă cu cinci ani un grup de entuziaști iubitori de muzică clasică a inițiat organizarea de concerte și evenimente culturale în Parlamentul European, astfel încât pentru continuarea tradiției, Mircea Diaconu a fost invitat, la debutul noii legislaturi, să se implice în acest proiect cultural și să-l patroneze în următorii cinci ani.

Un prim pas al eurodeputatului român a fost de includere a poeziei, alături de muzica clasică, în sfera de interes a intergrupului, neexcluzându-se și alte forme de expresie artistică, în funcție de evenimentele culturale planificate.

Mircea Diaconu va încearca să coopteze cât mai mulți eurodeputați în intergrup, pentru ca, având susținerea acestora, să obțină extinderea activității. Între personalitățile culturale din lumea muzicii clasice care sprijină deja inițiativa se află fiul celebrului muzician Yehudi Menuhin, Jeremy.