Jurnal de stagiar: Luna Mărțișorului

9 Mar 2015

“Unde este articolul?” Asta am auzit de dimineață când am mers la birou și m-am întâlnit cu colegii. “Ups! Care articol? Am scris deja despre mărțișor”, gândeam eu. Mi-am dat atunci seama că, prinsă fiind cu treburile zilnice, aproape că uitasem să relatez și despre plăcutele momente ale împărțirii frumoaselor simboluri ale primăverii. Așa că m-am apucat imediat de treabă.

Pe holurile Parlamentului European se simte atmosfera de primăvară; parcă oamenii sunt deodată mai veseli și mai plini de viață. Poate că și vremea însorită le dă o stare de bine. Aș fi vrut să spun că românii sărbătoresc noul anotimp într-un mod unic, prin gestul simbolic de a oferi un mărțișor, dar se pare că nici prietenii noștri bulgari nu se lasă mai prejos și au început să împartă propriile martenitsi.

Încă de la începutul săptămânii, Mister MD a venit de acasă cu mașina plină de mărțișoare și le-a “răsturnat” pe birou. Erau atât de frumoase! Unele cumpărate de dumnealui personal, de la un târg tradițional (dacă am reținut bine), altele, mai moderne, alese de soție. Și hai, sortează-le, dă-le la semnat, pune-le în coșuleț, fă liste, poze… Pff, toți colegii mei erau într-o forfotă de nedescris!

Dar Mister MD era mai pregătit ca niciodată. Așa că ne-am unit forțele și am plecat să străbatem etajele multelor clădiri de aici în căutarea destinatarilor. Am interacționat cu stagiari, asistenți și chiar eurodeputați; toți au fost drăguți, zâmbitori și plăcut surprinși de micile atenții. Această experiență ne-a încălzit sufletele.

 

 Maria-Simina Dulamă, stagiar