Mircea Diaconu este și rămâne independent

30 Jun 2015

Întâlnirea lui Mircea Diaconu cu simpatizanții și susținătorii din Timișoara a fost, printre altele, și o bună ocazie de a clarifica o confuzie apărută în presă: aceea că dacă europarlamentarul independent Mircea Diaconu este membru al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), grup politic european în care a fost ales, în urmă cu un an, ca membru al biroului de conducere, atunci ar fi și „membru în biroul de conducere al ALDE (Alianța Liberală și Democrată, n.n.), noul partid format dupã fuziunea PLR cu PC”.

Numai că ALDE de Europa este una, pe când ALDE de România (PLR+PC) este alta. Totodată, Mircea Diaconu a adăugat că nu se va mai înscrie în vreun partid politic, pentru că ar însemna un gest de incorectitudine față de cei care i-au acordat încrederea.

imagine_MD

Vreau să clarificăm, nu am aderat la grupul lui Tăriceanu. Nu am aderat și nu ader la ALDE de România. Eu sunt independent și așa rămân.

Nu am să mă înscriu în niciun partid, am relații bune cu toată lumea. (…) Sunt independent și înțeleg independența în sensul că nu mă ascund de toată lumea, ci vorbesc cu toată lumea. Am relații cu toate grupurile. Așa văd eu independența.

Mircea Diaconu