Mircea Diaconu în sprijinul dezvoltării industriilor culturale și creative

4 Nov 2016

Am avut ocazia să particip, recent, la o dezbatere cu privire la alegerile prezidențiale de peste Prut, dezbatere organizată în cadrul Parlamentului European de Comisia parlamentară de asociere UE-Republica Moldova.

Noi, cei de acasă, știm că miza e mare și m-am bucurat să văd că s-a înțeles acest lucru și de către decidenții de la Bruxelles.

Ceea ce m-a surprins și m-a întristat oarecum este că între cei care încă nu au înțeles cât de mare e miza acestor alegeri se află și tinerii basarabeni. Populația cu vârste cuprinse între 56 și 70 de ani a avut cea mai mare prezență la urne, în vreme ce doar 10% dintre tinerii între 18 și 25 de ani au votat.

Le-aș spune acestor tineri că exersarea dreptului de vot e primul și cel mai important pas pe care îl putem face pentru a trăi într-o altfel de țară. Iar dacă nu vă plac candidații, implicați-vă!

La urma urmei, viitorul Republicii Moldova, oricare ar fi el, e al vostru, al tinerilor, și e important să încercați să-l modelați și nu să-l acceptați gata scris de către alții.

semnatura_jurnal