Mircea Diaconu militează pentru includerea Sighișoarei pe harta cultural-turistică europeană

18 Feb 2015

 

 

În cadrul conferinței de presă susținută la Sighișoara pe 13 februarie, europarlamentarul Mircea Diaconu a argumentat necesitatea includerii acestui municipiu și a împrejurimilor sale într-un proiect de tip circuit cultural-turistic care să valorifice patrimoniul cultural al zonei, proiect care să fie realizat cu finanțare europeană.

Pentru susținerea acestei ințiative, Mircea Diaconu, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, va reveni la Sighișoara, în luna iunie, împreună cu un grup de experți europeni, care vor purta discuții, pe teme de dezvoltare patrimonială regională, cu membri ai comunității locale, factori de decizie din cadrul administrației, ONG-uri și reprezentanți ai mass-media.

Referindu-se strict la problematica patrimoniului cultural, Mircea Diaconu a arătat că “avem o avere, nu numai aici, la Sighișoara, ci în toată țara, și nici nu ne uităm la ea”. Europarlamentarul a explicat că pe subiecte patrimoniale dorește să fie “un factor de presiune pozitivă”, asupra tuturor celor care ar trebui să acționeze, în plan local, pentru valorificarea imenselor oportunități oferite de apartenența României la Uniunea Europeană.