Mircea Diaconu va fi moderator în cadrul unei conferințe pe tema rolului monumentelor istorice în dezvoltarea orașelor

18 Jun 2015

Mircea Diaconu a acceptat invitația primită din partea Primăriei Târgu Neamț de a participa, în calitate de moderator al sesiunilor de comunicări, la Conferința Națională “Orașele de azi, orașele de mâine – rolul monumentelor istorice în dezvoltarea acestora”, eveniment programat să se desfășoare în perioada 2-4 iulie 2015, la Casa Culturii „Ion Creangă” din orașul nemțean.

Inițiată de Primăria orașului Târgu Neamț, împreună cu Asociația Localităților și Zonelor Istorice din România, conferința, care va avea loc în contextul unei serii de manifestări prilejuite de cea de-a XV-a ediție a „Zilelor Cetății Neamț”, își propune să consolideze parteneriatele regionale, naționale și europene și să aplice principiile bunei guvernanțe în domeniul patrimoniului cultural. Un alt scop al evenimentului este de a contribui la conservarea și promovarea patrimoniului cultural al unei zone în care acesta se bucură de o foarte bună recunoaștere.

În cadrul celei de-a doua etape a turului României, efectuat anul acesta conform promisiunii făcute în primăvara trecută, când se afla în campanie pentru alegerile europarlamentare, Mircea Diaconu a ajuns la Târgu Neamț duminică, 31 mai 2015, zi în care erau în desfășurare manifestări dedicate zilei copilului. Europarlamentarul i-a îndemnat atunci pe primar și pe city manager-ul orașului, veniți la întâlnirea cu simpatizanții și susținătorii săi, să descopere cele mai interesante povești pentru promovarea și valorificarea obiectivelor turistice din zonă.

Tot atunci, Mircea Diaconu le-a spus nemțenilor cât de mult crede în ideea de colaborare:


 De unul singur, nimeni nu poate face nimic. E nevoie de colaborare și asta o spune un independent. Eu pledez cât pot pentru o bună înțelegere între noi, administrație, ONG-uri, presă și cetățeni. Sper că și la Târgu Neamț se merge pe aceeași idee