Mircea Diaconu, vizită la Asociația sătmăreană Satul de lut

1 Jul 2015

Turneul aniversar al lui Mircea Diaconu a adăugat marți, 30 iunie, un punct suplimentar în program, și anume localitatea Pomi, din judetul Satu Mare, unde eurodeputatul a mers pentru a răspunde invitației primite de la Asociația socială Satul de lut.

Înființată în primavara anului 2013 cu scopul de a facilita integrarea în viața socială, dar mai ales pe piața muncii, a persoanelor aparținând unor grupuri vulnerabile, asociația le-a oferit acestora posibilitatea de a participa, alături de voluntari, la construcția de case naturale.

Atenția asociației se îndreptă îndeosebi asupra romilor, care sunt cunoscuți pentru experiența lor în domeniul ridicării caselor din pământ, dar și asupra persoanelor cu dizabilități, care au posibilitatea de a demonstra că au multe calități care le pot fi puse în valoare, precum și asupra copiilor externalizați din casele de copii și elevilor cu risc de abandon școlar.

Totodată, copii cu rezultate bune la învățătură proveniți din familii cu venituri foarte mici sau fără venituri au putut beneficia de participarea la tabere gratuite în “Satul de lut”, unde au avut loc diferite activități recreative și educative.

Bazele asociației au fost puse de Anita Lenglyel, o tânără inimoasă care a participat, în septembrie 2014, la cea de-a treia ediție a “Young Innovators Unconvention”. Zece tineri români au primit atunci sprijinul europarlamentarului Mircea Diaconu pentru a fi prezenți la evenimentul desfăurat la Bruxelles și care a fost organizat de European Young Innovators Forum (Forumul European al Tinerilor Inovatori), în parteneriat cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Departmentul de Stat al SUA și alte instituții și organizații.

Tinerii au avut prilejul ca pe timpul convenției să discute cu specialiști și oameni de succes în domeniul inovației, obținând informații valoroase despre cum se poate beneficia de fonduri nerambursabile, cum se pot demara start-up-uri în condiții avantajoase și au cunoscut mulți tineri europeni cu preocupări similare. De asemenea ei au avut șansa să viziteze Parlamentul European și să fie informați la fața locului despre activitatea forului legislativ suprem al Uniunii Europene.


 


www.satuldelut.ro