Raport de activitate 2016-2017

31 Jan 2017

Așa cum am făcut-o în fiecare an pe parcursul mandatului de europarlamentar, vă pun la dispoziție raportul privind activitatea mea în ultimele 12 luni. Un an plin, în care cea mai grea luptă, dar aș spune totodată și cea mai frumoasă victorie, se leagă de instituirea Anului European al Patrimoniului în 2018.
Dincolo de șansa de revigorare economică a sectorului industriilor culturale și creative, acest proiect pan-european prezintă și un real potențial unificator, aducând istoria și cultura noastră comună în centrul atenției publice și politice în Uniunea Europeană.
Pentru mine, răspunsul la marile probleme și stagnări, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional sau politic, a fost întotdeauna cultura… Cultura ca mijloc de transformare, de ridicare, de regăsire, cultura ca mijloc principal de reîntoarcere la valori, la identitate, la esență.
Voi continua să aplic același principiu în activitatea mea și mai departe, cu credința că în acest răspuns se află, probabil, soluția pe termen lung pentru proiectul european, dar mai ales pentru țara și conștiința noastră românească.

Puteți descărca fișierul în format PDF