Roșia Montană, poveste fără sfârșit – partea a doua. Întâlnire cu europarlamentarul Mircea Diaconu

22 Apr 2016

Eurodeputatul Mircea Diaconu, vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European, invită reprezentanții mass-media și pe cei ai autorităților locale din zonele miniere ale Munților Apuseni la o întâlnire pe tema dezvoltării durabile a Roșiei Montane.

Întâlnirea, care va avea loc vineri, 6 mai 2016, începând cu ora 11:00, la Centrul Cultural din localitatea Bistra, județul Alba, se dorește a fi o continuare a seminarului internațional «Roșia Montană: O poveste fără sfârșit», în cadrul căruia s-a discutat despre transformarea Roșiei Montane într-un motor de dezvoltare durabilă a întregii regiuni, cu luarea în considerare a unor posibile finanțări europene în perioada 2016-2020. În afara prezentării unor exemple de bune practici din unele state în care situri miniere au fost reconvertite în puncte de interes patrimonial, la seminar s-au mai dezbătut probleme privind guvernanța participativă, abordarea dezvoltării economice diversificate a regiunii și realizarea unui brand european pentru această zonă.

Există și alte soluții pentru ca povestea de două mii de ani a regiunii Roșia Montană să continue, ba chiar să devină un motor de dezvoltare regională.

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu adresează autorităților locale și regionale, organizațiilor neguvernamentale, cetățenilor și jurnaliștilor interesați de această problematică invitația de a comunica, până la data de 28 aprilie 2016, intenția participării la întâlnire, precum și a unor eventuale propuneri de subiecte care să fie supuse dezbaterii.

 

 


CONTACT RSVP

mircea.diaconu@europarl.europa.eu

contact@mirceadiaconu.ro

Tel: 0032 494 431 085