Sesiune 3-6 iulie 2017

6 Jul 2017

Am votat și eu, zilele trecute, alături de majoritatea eurodeputaților, pentru acordarea către Republica Moldova a ajutorului macro-financiar de 100 de milioane de euro. Am făcut-o în contextul în care, pe ambele maluri ale Prutului, dar și în Parlamentul European, s-au exprimat diverse îngrijorări cu privire la modalitatea în care acest ajutor ar putea fi perceput în raport cu situația internă din Republica Moldova.

E clar că Uniunea Europeană trebuie să fie mult mai implicată în privința modalității în care ajutoarele financiare sunt distribuite către state terțe… Întrebarea care se pune este dacă acești bani ajung la oameni sau se pierd pe drum?

A nu acorda ajutor unei populații care are atâta nevoie de sprijin ar fi fost un pas înapoi pentru UE în relația cu Republica Moldova. Calea europeană a Republicii Moldova trebuie construită de jos în sus, la fel și calea sa românească.
În pofida tuturor machiavelismelor politice pe care le trăim astăzi, pe ambele maluri ale Prutului, totul încă începe și încă se termină cu noi, oamenii… Cu informarea noastră corectă, cu spiritul nostru de inițiativă și cu buletinul acela de vot pe care îl avem în mână fiecare dintre noi când mergem la urne și care, eu știu asta foarte bine, poate face diferența…

 

semnatura_jurnal