Sesiune Starsbourg: 12-15 iunie 2017

19 Jun 2017

Reuniunea de la Strasbourg a Parlamentului European se încheie astăzi, 15 iunie, cu un moment important în istoria Uniunii Europene: prima zi fără roaming. Consiliul, Comisia și Parlamentul consideră eliminarea taxelor de roaming ca fiind un pas important către construirea unei societăți digitale unice și durabile, accesibilă tuturor cetățenilor.

Tot în această săptămână, în care am marcat aniversarea a trei decenii de program Erasmus, a fost adoptat un raport prin care programul “Capitale Culturale Europene” se extinde și către țările care fac parte din Asociația Europeană a Liberului Schimb / Zona Economică Europeană. Iată așadar încă o confirmare a importanței pe care Parlamentul European o acordă culturii în menținerea cooperării și bunelor relații cu țările vecine Uniunii Europene

Observăm cum tehnologia, educația și cultura, domenii care se suprapun din ce în ce mai mult în zilele noastre, au devenit unelte esențiale ale asigurării viitorului proiectului european, nu doar datorită șansei oferite dezvoltării economice, cât mai ales prin prisma potențialului unificator pe care aceste sectoare de activitate îl au în cadrul societății europene.

Facilitarea comunicării între cetățenii din Uniunea Europeană, asigurarea accesului egal la societatea digitală, acordarea de oportunități tinerilor pentru a studia în străinătate și a interacționa cu alte culturi – toate acestea sunt elemente de bază în crearea acelei comunități europene pe care ne-o dorim cu toții.