Al doilea stagiar la cabinetul europarlamentarului Mircea Diaconu. Înscrierile continuă

14 Oct 2014

Mircea Diaconu a acceptat ca primului stagiar la cabinetul său de la Bruxelles, ieșeanca Monu Camelia, să i se alăture Anca Odobleja,  o tânără de 25 de ani din Târgu-Mureș, care în paralel cu activitatea la cabinetul parlamentar se va documenta la biblioteca Parlamentului European pentru a-și redacta lucrarea de cercetare cu tema “Impactul social al programelor de reinserție pe piața muncii pentru șomeri”.

Preocupările Ancăi Odobleja au legătură cu domeniul de activitate al lui Mircea Diaconu ca membru supleant al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, tema de cercetare a stagiarei urmărind evidențierea dimensiunilor, structurilor și trăsăturilor șomajului, precum și evaluarea efectelor pe care le-au avut măsurile active întreprinse de Agenția Județeană Mureș de Ocupare a Forței de Muncă pentru o mai bună angajare în muncă a cetățenilor.

Anca va face o analiză comparativă a situației și măsurilor active implementate de agențiile naționale și europene de ocupare a forței de muncă în statele Uniunii Europene și va verifica oportunitatea extinderii sau adaptării evaluărilor sale de la nivelul agenției județene la întreaga țară. Munca îi va fi ușurată de faptul că documentarea sa se va putea completa cu experiența dobândită ca urmare a participării la ședințe ale comisiilor și a diverselor întâlniri și discuții pe care le va avea cu specialiști din domeniul  ocupării forței de muncă și afacerilor sociale. Anca Odobleja este licențiată în Științe Administrative și are un masterat în Administrație Publică.

Revenind la primul stagiar la cabinetul de la Bruxelles al europarlamentarului Mircea Diaconu, Camelia Monu, aminitim că aceasta lucrează deja la proiectul de cercetare intitulat „Conservarea și promovarea patrimoniului cultural al României”. Camelia va sprijini activitatea biroului parlamentar pentru îndeplinirea însărcinărilor lui Mircea Diaconu în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație (CULT) și de raportor din partea Parlamentului European pe tema “Elaborarea unei strategii integrate a patrimoniului cultural pentru Europa”.

Primul stagiar la cabinetul de la Bruxelles al europarlamentarului Mircea Diaconu, care și-a început activitatea pe data de 6 octombrie 2014, este Camelia Monu, din Pașcani, județul Iași, cu proiectul de cercetare intitulat „Conservarea și promovarea patrimoniului cultural al României”. Absolventă a Facultății de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași, specializarea Conservare și Restaurare, direcția de studii Restaurare pictură murală, Camelia este specialistă în domeniul conservare și restaurare, iar în prezent urmează un masterat la Secția Patrimoniu Cultural a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași. Anul trecut a obținut o bursă de studii ERASMUS la Accademia di Belle Arti di L`Aquila (Italia), direcția de studii Restaurare Murală.

Tinerii în vârstă de maximum 35 de ani care sunt interesați să efectueze un stagiu la cabinetul europarlamentarului Mircea Diaconu se pot înscrie în continuare pentru o serie de stagiatură ulterioară, pentru aceasta fiind necesar să își prezinte CV-ul și proiectul (lucrarea, tema) de cercetare la care doresc să lucreze. Documentele se vor trimite la adresa: mircea.diaconu@europarl.europa.eu, cu specificația “Concurs Stagiu Bruxelles″ și menționarea semestrului preferat. Următorul stagiu se va desfășura între 1 martie și 31 iulie 2015.