Stagiu de 6 luni la cabinetul europarlamentarului Mircea Diaconu

11 Sep 2014

Mircea Diaconu dorește să dea șansa tinerilor capabili de a-și aprofunda cunoștințele pe diverse teme de interes și le oferă posibilitatea unor stagii la Parlamentul European, la Bruxelles. Fiecare stagiu are o durata de aproximativ 6 luni si se organizează de 2 ori pe an. Primul va avea loc în perioada 6 octombrie 2014 – 28 februarie 2015 la Parlamentul European, Bruxelles, Belgia.

Termenul limită este 21 septembrie 2014

Din păcate, având în vedere că timpul este foarte scurt până la începerea primului stagiu, de data aceasta candidații vor trebui să trimită doar CV-ul și o scurtă descriere a proiectului/ lucrării/ temei, pe care vor să o realizeze pe adresa: mircea.diaconu@europarl.europa.eu cu specificația “Concurs Stagiu Bruxelles: Octombrie – Februarie 2015”.

Candidații trebuie să prezinte un proiect de cercetare pe care doresc să-l desfășoare în timpul stagiului și care să aibă legatură directă cu activitatea desfășurată în cadrul Parlamentului European. Puteți alege orice domeniu de cercetare având în vedere că în Parlamentul European există informații specializate despre orice domeniu ales de preferat sunt cele care au legatură directă cu activitatea desfășurată de Mircea Diaconu în cadrul Parlamentului European – Cultură sau Ocuparea forței de muncă (Comisii din care Mircea Diaconu face parte).

Ce oferim:

Un loc de stagiar în echipa lui Mircea Diaconu de la Bruxelles și acces la ședințele, documentele și evenimentele din Parlamentul European. Pe lângă ședințele comisiilor de lucru, în Parlament mai există și o bibliotecă cu centru de cercetare pe teme europene iar munca legislativă este completată de numeroase conferințe, consultări publice și acțiuni de promovare. În funcție de tema de cercetare, cabinetul poate să faciliteze stagiarului legătura cu oficiali ai Comisiei Europene, Consiliului, experți ai Parlamentului European sau cu alte organizații internaționale.

Ce căutăm:

Student/ă sau proaspăt absolvent/ă, cu rezultate bune la învățătură, cu domiciliul în România și vârsta maximă de 35 de ani.

Remunerație:

Cabinetul europarlamentar acoperă cheltuielile de deplasare România – Belgia și oferă o bursă lunară pe toată durata stagiului în valoare de 1200 euro.


Următorul stagiu se va organiza în perioada 1 martie-31 iulie 2015.