Tineri români la a treia ediție a “Young Innovators Unconvention”

18 Sep 2014

În perioada 24-26 septembrie 2014, zece tineri români au participat, cu sprijinul europarlamentarului Mircea Diaconu, la cea de-a treia ediție a “Young Innovators Unconvention”. Organizat de European Young Innovators Forum (Forumul European al Tinerilor Inovatori), în parteneriat cu Parlamentul European, Comisia Europeană, Departmentul de Stat al SUA și alte instituții și organizații, evenimentul a reunit la Bruxelles tineri inovatori, antreprenori, lideri, mentori, investitori, factori de decizie, reprezentanți ai mediului universitar, experți în domeniul industrial, cu toții animați de dorința de a identifica cele mai bune soluții pentru ca proiectele propuse să capete viață.

Cei zece români selectați în urma analizării proiectelor prezentate până la data de 1 septembrie 2014 au avut prilejul ca pe timpul participării la convenția de la Bruxelles să discute cu specialiști și oameni de succes în domeniul inovației, obținând informații valoroase despre cum se poate beneficia de fonduri nerambursabile, cum se pot demara start-up-uri în condiții avantajoase și au cunoscut mulți tineri europeni cu preocupări similare. De asemenea ei au avut șansa să viziteze Parlamentul European și să fie informați la fața locului despre activitatea forului legislativ suprem al Uniunii Europene.

Europarlamentarul Mircea Diaconu le-a asigurat invitaților săi transportul, cazarea și, prin asistenții acreditați la Parlamentul European, sprijinul cu informațiile necesare participării în condiții foarte bune la eveniment.