Uniți pentru Patrimoniu

29 May 2015

Mircea Diaconu se alătură campaniei #Unite4Heritage   (Uniți pentru Patrimoniu), lansată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Cultură și Știință (UNESCO) pentru sprijinirea protejării patrimoniului cultural în zonele în care acesta este amenințat de extremiști.

În scrisoarea prin care este invitat să participe la campanie este accentuat faptul că site-urile culturale au o valoare universală și trebuie să fie protejate de orice acțiuni distructive.

 Noi nu vorbim doar despre pietre și clădiri. Noi vorbim despre valori, identități și bunuri culturale. Când extremiștii pretind că nu există niciun “patrimoniu cultural mondial”, noi trebuie să răspundem spunându-le că suntem cu toții  # Unite4Heritage (Uniți pentru Patrimoniu), se arată în documentul UNESCO.

 


Asemenea acte de distrugere a patrimoniului cultural pot fi considerate drept crime împotriva umanității … Aceste grupări teroriste urmăresc “epurarea culturală” și mă cutremur când mă gândesc la toate comorile, atât la sens propriu cât și la sens figurat, care pot fi distruse pentru totdeauna
a declarat Mircea Diaconu la Strasbourg, cu câteva zile în urmă, când gruparea Statul Islamic (SI)
a ocupat situl arheologic Palmira, din Siria.

http://www.unite4heritage.org/