Ușurare, dar și tristețe, după decizia finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție

28 Mar 2016

Mă uitam în jurul meu vineri, 18 martie, când a fost prima și ultima înfățișare de la Înalta Curte de Casație și Justiție, și am vazut că eram exact aceleași persoane, avocata mea, cei de la ANI, eu și completul de judecată, aceeași oameni care făceam al 13-lea proces exact pe același articol din lege, în aceeași cauză. Este oare ăsta un abuz de drept?, mă întrebam. Dar ce să-i faci, asta e situația …

În clipa asta sunt ușurat și trist. Ușurat că s-a încheiat și trist pentru că am pierdut practic 5 ani din viață cu ceva ce nu ar fi trebuit să existe, așa cum justiția însăși a hotărât. Nu sunt supărat, mă gândesc, mă liniștesc și zilele viitoare o să iau o hotărâre, o să încerc să văd sau să înțeleg dacă acest abuz de 5 ani de zile are și chip și nume, sau dacă a fost doar un efort al instituțiilor statului român de a… de a… nu știu ce…

Adevărul este că nu am vorbit cu acest domn, Horia Georgescu, niciodată în viața mea. Nu îl cunosc, nu știu ce a avut cu mine … Între timp, s-a ales cu dosar penal. Acest domn a fost unul din făcătorii principali ai MCV-ului, unul dintre principalii îngeri păzitori ai României, ai «moralității» țării noastre. Și în numele acestor lucruri a acționat, probabil, vânându-mă pe mine ani de zile.

Firesc, se pune întrebarea: trebuia să existe lucrul ăsta? Nu era mai bine să nu fi existat deloc și în acești 5 ani de zile să încerc și eu cât pot, sau cât aș fi putut, să fac bine pentru cultură, pentru națiune, pentru cetățeni, pentru tot ce puteam eu pur și simplu să fac? Nu, a fost important să fiu lipit de un zid, ținut în procese, blocat în false acuzații și false cercetări. Păcat.

Au fost mulți susținători din mediul online care au rămas alături de mine. Țin să le mulțumesc încă o dată că au făcut-o. Am dovedit împreună că democrația nu e doar un hobby în România. Cred că dacă ne punem în gând, putem schimba istoria, atât de tari putem fi.

Să dea Dumnezeu să avem mereu gânduri bune în spatele oricărei fapte pentru că, până la urmă, adunate toate, vor face ca România să fie un pic mai bună.

 

semnatura_jurnal